Fruit Cake

Dněsní počasí, které nám momentálně ukazuje poslední záchvěvy léta, si rozhodně zaslouží jeden letní recept. Je to můj nejoblíbenější lehký dortík, který dělám v parných dnech opravdu často.

Ingredience: 3 vejce, 65g hnědého cukru, 60g polohrubé mouky, 1 a 1/2 balíčku želatiny, čerstvé ovoce (dá se použít i ovoce z konzervy), 1/2 balíčku krému, máslo a mouka na vysypání formy, mléko na krém, 2 lžíce cukru a voda/ovocná šťáva na želatinu
Nejprve: Vymažeme a vysypene formu. Oddělíme bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky utřeme s cukrem. K žloutkům přidáme mouku a poté jemně vetřeme sníh. Těsto pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25minut.
Potom: Necháme upečený piškot vychladnout. Připravíme si krém podle návodu. Omyjeme ovoce. Krémem namažeme piškot, navrch naskládáme ovoce a dáme v dortové formě na chvíli do lednice.
Nakonec: Připravíme želatinu podle návodu (pokud mám šťávu z ovoce, použiju ji na přípravu místo vody). Zalijeme želatinou dortík ve formě a dáme ztuhnout do lednice.
Upozornění: Konzumujeme s rozvahou. Dort má jednu špatnou vlastnost, snadno se na něm tvoří závislost. Dobrou chuť!!!

Fleur

Leave a Reply