Seattle – part thirteen

V pátek jsme zakoupili nabíječku do auta se dvěma USB porty a doma jsme přišli na to, že nenabíjí, muž nakonec zjistil, že příčinou je vypálená pojistka. Z toho důvodu jsme v sobotu dopoledne vyrazili do půjčovny, abychom se zeptali, zda mají pojistku náhradní. Kravaťák Kyle z půjčovny nás poslal do autoopravny o pár bloků dál, ale také nabídl, že nám může auto vyměnit, což samozřejmě problém neřešilo. Dojeli jsme tedy do autoopravny a dva mechanici se shodli na tom, že tuto pojistku nikdy v životě neviděli, neb je příliš nová. Navrhli nám dvě řešení, že máme dojet do obchodu se součástkami nebo zpět do autopůjčovny, aby nám auto vyměnili. Jako vnučka inženýra, který si sám nabíjel autobaretii, měnil pojistky a vymýšlel různé zlepšováky a patenty asi nedokážu tento přístup zcela pochopit. Američané to mají holt položené trochu jinak a řešením vypálené pojistky pro ně je výměna celého auta. Jednoduché! Nakonec jsme se vypravili do obchodu se součástkami, pojistku zakoupili a vyměnili.
Odpoledne jsme si naplánovali návštěvu University District, zaparkovali jsme mimo areál a prošli téměř celý kampus. Univerzita byla založena roku 1861 a stala se tak jednou z nejstarších státních univerzit na západním pobřeží Spojených států.

IMG_3952

IMG_3949

IMG_1251

IMG_1262

IMG_1268

IMG_3956

IMG_1272

IMG_1276

IMG_3957

Cesta zpátky byla trochu složitější, neb jsme se vraceli po zápasu Huskies a všude bylo narváno. Definitivnímu návratu „domů“ ještě předcházela procházka v Gas Works Park na severním břehu Lake Union. Park byl vybudován na místě staré plynárny roku 1975 a roku 2013 byl zařazen do národního registru historických míst.

IMG_1283

IMG_1279

Fleur

Leave a Reply