Seattle – part ten

Pondělní odpoledne jsme strávili čekáním na balíček vytoužených bot, kurýr překvapil a skutečně ve stanoveném čase balík dovezl. Poté jsme se již mohli vydat autobusem do města, kde jsme sehnali něco k snědku a vypravili se naobědvat s výhledem na Lake Union, protože odpoledne byla v plánu návštěva muzea, které stojí na břehu tohoto jezera. Velkou chybou bylo, že jsme se rozhodli nevracet a zkusit jít po směru podél Aurora Avenue, protože přece musí být blízko přechod! Nebyl. Takže z toho nakonec byla „trochu“ delší procházka, než jsme původně plánovali, o to lépe nám pak chutnal oběd na břehu jezera.
Pak nastal čas na MOHAI – Museum of History and Industry, všechny expozice, stálé i dočasné, jsou sestaveny zajímavým způsobem a celé muzeum je velmi interaktivní. Asi nejvíc ze všeho nás zaujala dočasná výstava „čokolády“, celý prostor totiž po čokoládě voněl.

IMG_3706

IMG_3712

Po návštěvě muzea jsme se vypravili do západního Seattlu. Výhled na město z pláže při západu slunce byl úchvatný. Chtěli jsme pak ještě navštívít Alki Point Lighthouse, ale byl bohužel zavřený, mají otevřeno jen v letních měsících.

IMG_3898

IMG_3905

IMG_3906

Poznatek č. 9: Máte-li dlouhou několikaproudovou silnici, chcete ji přejít a nechcete se vám vracet, tak se stejně vraťte, protože na další přechod vám to taky může trvat půl hodiny.

Fleur

Leave a Reply