USA 2015 – no. 5: Seattle

Poslední z článků chci věnovat třem zážitkům, které bych při návštěvě Seattlu rozhodně doporučila, zvlášť pokud máte za sebou ta nejstěžejnější místa (Pike Place Market, EMP Museum, Space Needle…) a nevíte, co dál.

Underground Tour
Tuto atrakci nám doporučili naši noví přátelé, když jsme neměli žádný speciální plán na další den. Bill Speidel’s Underground Tour je komentovaná prohlídka původních ulic a obchodů starého Seattlu, které se nacházejí jedno patro pod úrovní těch stávajících. Dozvíte se spoustu informací týkajících se historie města a řadu humorných zajímavostí.

Underground Tour

Underground Tour

Underground Tour

Underground Tour

Underground Tour

Seattle Scenic Tour
Vyhlídkový let nad městem nás lákal už při minulé návštěvě Seattlu, nakonec na něj nedošlo z časových důvodů a kvůli vyšší ceně. Tentokrát jsme ale věděli, že ho stihnout určitě chceme a vůbec našeho rozhodnutí nelitujeme. Tyto lety zajišťuje malá letecká společnost Kenmore Air a zážitkem je nejen letecký pohled na město, ale i samotný vzlet a přistání. Létá se totiž malými letadly s plováky, která vzlétají a přistávají na hladině Lake Union.

Kenmore Air

Kenmore Air

Kenmore Air

Theo Chocolate Factory Tour
Pro prohlídku lokální čokoládovny Theo jsme se rozhodli až ke konci našeho pobytu, ač jsem s myšlenkou na ni koketovala velkou část pobytu. Jakožto milovníci sladkostí jsme si ji přece nemohli nechat ujít. Na začátku jsme vyfasovali slušivé čepičky na vlasy (někteří pánové i na vousy), výřečná slečna průvodkyně nám na začátek pověděla něco o kakaovnících a pak nám ukázala celý proces výroby čokolády. Nechyběla ani ochutnávka bobů, jednotlivých druhů čokolády a pralinek. Díky této prohlídce tvořily většinu dárků pro rodinu a přátele tabulky čokolády rozmanitých příchutí.

Theo Chocolate Factory

Theo CHocolate Factory

Theo Chocolate Factory

Theo Chocolate Factory

Fleur

Leave a Reply