USA 2015 – no. 3: Vancouver BC

Při pohledu na záznamy v našem cestovatelském deníku a hromadu fotek v počítači jsem se rozhodla, že vytvořím ještě pár kratších článků o některých našich loňských zážitcích ze Seattlu a (širšího) okolí.

Jako první bych ráda zmínila výlet do kanadského města Vancouver, které jsme sice navštívili loni, ale nevyrazili jsme tehdy dostatečně brzo a ještě se nám při hledání vhodného místa k zaparkování povedlo parádně zamotat, takže času k prohlídce města nám nezbylo tolik, kolik bychom chtěli a potřebovali.
Poučeni z předešlého roku jsme letos vyrazili dříve (na hranicích byla menší fronta a celník moc nevyzvídal) a dopředu se podívali, kde by se dalo zaparkovat. Nakonec jsme skončili v podzemním parkovišti jednoho obchodního centra, což se ukázalo jako nejlepší možnost – bylo to blízko všech důležitých bodů.

Vancouver

Hned na začátku jsme se potkali s naším kamarádem, který byl v té době ve Vancouveru na služební cestě. Protože byla sobota, mohl s námi strávit celý den a společně jsme tak prochodili velkou část města. Viděli jsme Gastown, Chinatown, zastavili jsme se na oběd v jednom ze sítě bister Fatburger, což bylo (v dobrém slova smyslu) zničující a aby nám trochu vytrávilo, následovala procházka po pláži.

Gastown

Gastown

Gastown

Chinatown

Chinatown

Chinatown

Fatburger

Vancouver

Celý výlet jsme zakončili na Granville Island, rozkošném poloostrůvku uprostřed Vancouveru, kde se kromě trhů nachází také Emily Carr University (místní umělecká vysoká škola) a spousta obchůdků místních mladých umělců.

Granville Island

Granville Island

Granville Island

Granville Island

Granville Island

Granville Island

Granville Island

Granville Island

Vancouver

Fleur

Leave a Reply